Vlašské ořechy mají léčivé účinky. Jak je správně uskladnit?

Nejenže jsou velmi chutné, ale zároveň obsahují mnoho účinných látek nezbytných pro provoz lidského těla. Vlašské ořechy představují pochoutku, která snižuje cholesterol, upravuje krevní tlak, působí na potenci, zlepšuje kvalitu vlasů a v neposlední řadě napomáhá psychickému stavu při stresu. Pokud si tedy chcete k práci, filmu nebo večernímu pivu „zachroupat“, ukojit mlsnou a přitom něco udělat pro svoje zdraví, jsou „vlašáky“ tou správnou volbou.

Jaké látky obsahují vlašské ořechy?

Oblíbené „vlašáky“ jsou bohaté na minerály: typicky zinek, selen, fosfor, vápník, hořčík a draslík. Mají vysoké zastoupení tzv. zdravých tuků (nenasycených mastných kyselin), které tvoří až 65 % složení. Bílkoviny (cca 20 %) dále doplňuje slušná porce tolik potřebné vlákniny, B vitaminů a provitaminu A. V nízkém množství spolu s vlašskými ořechy dostáváme do těla i vitaminy C a E.

Konzumace „vlašáků“ má pozitivní dopady na lidské zdraví

Chuť – jakkoliv skvostná – je v případě těchto ořechů až na druhém místě. Málokdo si totiž uvědomuje, že vedle uspokojení hladu, popř. touze něco „chroupat“ se konzumací vlašských ořechů dostávají do organismu látky, které se dohromady podílejí na mnoha příznivých účincích:

  • upravují krevní tlak,
  • snižují riziko mrtvice, infarktu a dalších srdečních onemocnění,
  • zlepšují plodnost a potenci,
  • zlepšují kvalitu vlasů a nehtů,
  • snižují cholesterol,
  • přispívají ke krásné a zdravé pokožce,
  • působí proti astmatu,
  • mají protizánětlivé vlastnosti,
  • pomáhají ke správnému fungování střev,
  • zlepšují psychiku a odbourávají stres,
  • dodávají mozku energii,
  • pomáhají při hubnutí.

Jak správně uskladnit vlašské ořechy?

Pokud ořechy uskladníte v chladném a temném prostoru, vydrží vám poměrně dlouho. Pokud ale např. nemáte sklep nebo chladnou spíž, doporučujeme „vlašáky“ vyloupat a umístit do mrazáku.

Přidat komentář